joi, 16 ianuarie 2014

Cum va alegeti avocatul?



Fie ca va place, fie ca nu, vine un moment in viata dumneavoastra cand aveti nevoie de un avocat. 
Intrebarea care se pune este urmatoarea: 

Cum alegeti avocatul?

Putine sunt cazurile in care o speta seamana cu alta. Sunt diverse tipuri de probleme, care pot fi rezolvate la modul profesionist de un avocat specializat in ramura de drept in care se incadreaza speta respectiva si in cu totul alt mod de un avocat "generalist". 
Exact ca si la doctori. Medicul de familie va indruma la modul general, dar diagnosticul si tratamentul potrivit vi-l da specialistul. Iar pentru rezolvarea problemei dvs important e sa va adresati specialistului potrivit. N-o sa va adresati unui dermatolog daca aveti probleme cu ochii, corect? 
Asa-i si in cazul avocatilor.


Tendinta oamenilor este sa ceara si sa dea sfaturi. Stiu, nu stiu, pare ca sportul preferat al romanilor e "datul cu parerea". Iar unii chiar tin cont de parerile neavizate ale altora. 

La fel li se intampla si avocatilor. Nu cred ca exista om care pus fata in fata cu un avocat (sau cu un doctor) sa nu inceapa sa-si spuna oful. Si imediat ce si-a spus oful asteapta parerea ta de specialist. Doar esti avocat, nu? Trebuie sa ai raspuns la orice intrebare, atunci, pe loc.


Totusi, lucrurile nu functioneaza chiar asa. Oamenii ar fi bine sa inteleaga ca nu poti fi un foarte bun profesionist in toate ramurile de drept. Practic, e imposibil. Poti sa ai multe informatii teoretice, dar nu-ti ramane timp sa te ocupi constiincios de partea practica.


Avocatii “generalisti” se ocupa de treburi de rutina si nespecializate. Alti avocati sunt specializati si lucreaza in domenii specifice: divorturi, executari silite, litigii de munca, etc. Un avocat specializat este un bun cunoscator al reglementarilor specifice din aria sa de expertiza. Serviciile celor specializati pot costa mai mult, dar experienta si specializarea adesea sporesc eficienta si garanteaza o parere juridica de cea mai buna calitate.


 Din nefericire, in Romania, unii avocati nu recunosc ca e posibil sa nu fie cei mai indicati sa va reprezinte interesele intr-o situatie anume, ceea ce face ca oamenii sa se plimbe de la un avocat la altul si sa-si piarda increderea in breasla noastra. Inainte de a angaja un avocat  asigurati-va ca sunteti la curent cu domeniile in care este specializat. Pentru ca, daca divortati, n-ati vrea sa va reprezinte un avocat specializat in dreptul proprietatii intelectuale.

  
Asadar, informati-va si alegeti in cunostinta de cauza!




Daca v-a placut aceasta postare, dati clic pe butonul "imi place". Sau "distribuie" ca sa afle si prietenii dvs aceste informatii. S-ar putea sa le fie de folos si sa va multumeasca. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...